dinsdag 26 januari 2010

Lasagne met spinazie en champignons

Het recept voor de buurtjes!

Lasagne met spinazie en champignons
- 1 pakje diepvriesspinazie (450 gr), ontdooid en uitgelekt (vocht opvangen)
- 1 doosje champignons, in stukjes
- 1 pakje spekjes
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 doos lasagnebladen (1 folietje)
- geraspte kaas (mozzarella is lekker)
- 1 bouillontablet (dus 2 maggiblokjes)
- 3 eetlepels bloem
- peper, Italiaanse keukenkruiden

Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de spekjes met ui, champignons en knoflook. Verkruimel het bouillontablet eroverheen, en doe er peper en Italiaanse keukenkruiden bij. Strooi er bloem overheen, en roer totdat al het bloem is opgenomen. Giet er, terwijl je blijft roeren, zoveel spinazievocht bij, dat er een gladde saus onstaat. Als het niet glad wordt, doe er dan nog wat water bij.
Vet de ovenschaal in. Schep de helft van de spinazie in de schaal. Leg daar een laagje lasagnebladen op. Schep dan de helft van de saus eroverheen, en nog een laag lasagnebladen. Dan weer spinazie, lasagnebladen, saus. Eindig met de geraspte kaas.
Zet de lasagne ongeveer een half uur in de oven en eet smakelijk!

Geen opmerkingen: