woensdag 25 juni 2008

Nokvorsten, schubvorsten, broekstukken...

... en niet te vergeten ramen en cement.

Er is weer veel gebeurd de afgelopen week. Zaterdag is besteed aan het leggen van de nokvorsten. Maarten, Peter, Tonnie en Gerard zaten weer vrolijk op het dak (en toen Maarten en ik naar een verjaardag gingen hebben Tonnie en Gerard nog even doorgewerkt).



Ondertussen smeerde Dennis vakkundig de gaatjes dicht. Ach ja, een taart glazuren of een windveer plamuren, dat maakt ook niet zo'n verschil toch?

Voor Cilla zijn de ladders al lang geen obstakel meer..

Zaterdagmiddag was er zo goed gewerkt, dat dat zondagochtend afgemaakt werd. En iedereen was net op tijd van het dak, want toen gebeurde er dit:

Maar dat was helemaal niet erg, want de pannen zitten er allemaal op en het dak is helemaal dicht!Dinsdagavond en vanavond is er door Maarten en de metselaar flink gevoegd aan de achtergevel. En zien jullie hoe mooi dat dak eruit ziet?

Hier zie je links mooi het verschil tussen gevoegd en niet gevoegd. En je kunt natuurlijk ook de nieuwe Veluxramen (woonkamer) zien zitten.


Toen ik vandaag uit school kwam, hadden we niet alleen dakramen, maar ook openslaande deuren.Hier zie je de dakramen. Ze geven geweldig veel lichtinval in de woonkamer, het ziet er echt schitterend uit. Ik sta hier met mijn rug tegen de muur van het gangetje tussen de twee huizen.

Dit is gezien vanuit de keuken (oude slaapkamer) naar achteren. Wow!

Geen opmerkingen: